Warm Water Volwassenen Theaterschool brengt: 

21 & 22 April Grote zaal CKC

 

Café De Kroeg is een komisch en muzikaal toneelstuk waarin naast humor ook zang en dans een belangrijke rol vervullen.

Het verhaal speelt zich in de tachtiger jaren af in een ietwat verlopen buurtkroegje ergens in Zoetermeer. De hoofdrolspelers zijn Jannie en Harry. Jannie is de eigenaresse van Café De Kroeg die ze samen met haar partner Harry runt. In Café De Kroeg gebeurt niet zoveel meer maar dat gaat zomaar veranderen… Van de vaste bezoekers van het Café krijgen sommigen te maken met voorspoed en tegenslag, met de liefde of met de lokale onderwereld. Dan komt er een inspecteur van de gemeente op bezoek  en heeft de bank een mededeling gezonden. Is dit het einde van het Café De Kroeg? De vaste bezoekers denken met Jannie en Harry mee en komen met een plan…

De Warm Water Volwassenen Theaterschool brengt in het weekeinde van 21 en 22 april deze nieuwe klucht op het toneel in het CKC.  Het toneelstuk Café De Kroeg is in 2017 door Alexander Pil geschreven als een grens verleggende uitdagende klucht met zang en dans voor de groep acteurs van de Warm Water Volwassenen Theaterschool.

De liedjes zijn geschreven door Vivienne van Dongen die ook de zang coaching voor haar rekening heeft genomen.

De danschoreografie is verzorgd door Maaike van der Spruit en Maxime van Dongen.

De regie is uitgevoerd door Alexander Pil.

De ondersteunende techniek, kleding en grime worden verzorgd door Greg & Baud Productions

 

Rolverdeling:

Maxime van Dongen speelt Jannie, de eigenaresse van Café De Kroeg

Sander van Deijl speelt Harry, de partner van Janny

Wesley de Booij speelt Lowietje, handelaar in louche goederen en partner van Marietje

Vivienne van Dongen speelt Marietje, vriendin van Jannie en partner van Lowietje

Jeroen van der Kolk speelt Freek, de nachtwaker

Esther Kort,  speelt Yvonne, de politiechef van het depot Gevonden Voorwerpen

Govert speelt Anton, de muisgrijze gemeenteambtenaar

Jim Lee speelt Chong, de hopeloos in Zoetermeer verdwaalde Chinees

Marian Pil speelt Ping Fang, de in de afhaalchinees werkzame serveerster

Gaby Kuipers speelt de Geluidsvrouw

Jim Lee speelt de Cameraman

Marian Pil speelt Klaartje, de partner van Sara

Gaby Kuipers speelt Sara, de partner van Klaartje

Jim lee speelt Ome Arie

Warm Water Volwassenen Theaterschool is een onderdeel van Warm Water Jeugd Theaterschool van Greg & Baud Productions

Het telefoonnummer van Greg&Baud productions is gewijzigd naar 06-22397676

Greg & Baud Productions en het Warm Water Jeugdtheater staan voor een grote uitdaging. Wij moeten begin volgend jaar het Kwadrant Theater, waar wij nu al 15 jaar lesgeven, decors bouwen, kostuums maken en voorstellingen geven, verlaten en zijn op zoek naar een nieuwe locatie. Een locatie waar alle onderdelen samen kunnen blijven en waar wij kunnen doen waar wij goed in zijn: compleet theater maken! Daarom hebben we jullie steun nodig en hebben wij de 'Vrienden van Greg en Baud' opgericht.


Als 'Vriend van Greg en Baud' steun je voor een tientje de 200 leerlingen, docenten en ruim 70 vrijwilligers. Afgelopen zaterdag, tussen de lessen van het Warm Water Jeugdtheater werd de vrienden actie aan het publiek gepresenteerd, met natuurlijk een kleine voorstelling!

Met een groot feest hebben de leden en vrijwilligers van Greg en Baud afscheid genomen van het Kwadrant Theater, de plek waar zij vanaf 2001 repeteerden, werkten aan kleding, decors en optraden. Het afscheid was een feest, want ‘een gebouw is maar een gebouw, onze energie stopt hier niet!’.

Gerard Zijlstra, voorzitter van Stichting Greg en Baud Productions: “Het gaat om de mensen die het gebouw vullen en samen alles doen. Wij houden niet op met dit gebouw, ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken om een nieuwe prachtige locatie te vinden!”

In de zomervakantie is er door tientallen vrijwilligers keihard gewerkt om het hele gebouw leeg te halen. De vrijwilligers voerden 16 containers met afval af, verkochten decorstukken en zochten uit wat er bewaard kon blijven. Decor, kleding en apparatuur staat nu in de opslag. Voor het feest werd op de plaats waar het grote podium stond nog één keer een dansvloer aangelegd. Met vrolijke lichten en muziek namen de musical liefhebbers afscheid van hun gebouw. Meestal vrolijk en optimistisch, maar af en toe toch wat melancholiek en verdrietig. Veel vrijwilligers kwamen als klein kind binnen in het Kwadrant Theater en deelden samen jarenlang lief en leed. Er liggen dus vele herinneringen in het Kwadrant!

Toekomst

Toekomstplannen zijn er ook. Natuurlijk is de stichting hard op zoek naar een nieuwe locatie om zich te vestigen, maar de lessen van bijvoorbeeld het Warm Water Jeugdtheater gaan gewoon door. De regie is hard bezig met de herfstproductie, waarvan nog even geheim blijft welke musical dit gaat worden en er zijn plannen om een jeugdtheaterkamp te organiseren.

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura