Greg & Baud Productions presenteert in juni 2024 de Stephen Sondheim musical ‘Merrily We Roll Along’.

 

Over Merrily We Roll Along

In Merrily We Roll Along volgen we de vriendschap tussen Frank, Mary en Charley die 3 decennia in de theater- en filmindustrie beslaat. De geweldige melodieën van Sondheim, een grote dosis humor en ernstige thema’s (o.a. echtscheiding en alcoholisme) maken dit een onweerstaanbare voorstelling.

 

Deze musical was zijn tijd ver vooruit en was in eerste instantie een flop, zelfs al bevat het sommige van Sondheim’s meest geliefde liedjes (o.a. ‘Not a day goes by’, ‘Old Friends’, ‘It’s a Hit!’, ‘Franklin Shepard Inc.’ en ‘Opening Doors’). In 2013 was een revival van ‘Merrily…’ in London zo’n groot succes dat het de meeste 5-sterren reviews ontving die een productie op West-End ooit had ontvangen. Momenteel is de musical te zien op Broadway met o.a. Daniel Radcliffe (Harry Potter), Jonathan Groff (Hamilton, Spring Awakening) en Lindsay Mendez (Dogfight, Wicked) en nu is het een hit!

 

Voor Merrily We Roll Alongis Greg & Baud Productions op zoek naar:

 

Zangers/Acteurs (M/V/X) voor de volgende rollen:

 

Frank (M)

Tenor (A2-Bb4), 25-50 jaar. Hij start als een onschuldige, enthousiaste optimist die net in New York is komen wonen. Uiteindelijk is hij een invloedrijke filmproducent en componist van musicals, die alles wat hij lief heeft en waar hij voor staat (vriendschap, liefde, idealen) lijkt te laten wijken voor zakelijk succes. De beste vriend van Charley (waarmee hij samen musicals schrijft) en Mary. Getalenteerd en charismatisch maar later ook misleid, tragisch en gekweld.

 

Charley (M)

Bariton (A#2-G#4), 25-50 jaar. Een eigenwijze, gedreven en idealistische man met een gemiddeld uiterlijk. Hij is zowel een succesvolle toneel- en liedtekstschrijver en Frank’s beste vriend en zakenpartner als ook een vrolijke optimist die zijn eigen kansen creëert op Broadway. Steeds hoopt hij Frank te kunnen overtuigen om samen een musical met inhoud te schrijven ipv te kiezen voor het grote geld. Hij is gelukkig getrouwd met Ethel, die hij ontmoet heeft op de avond dat hij ook zijn beste vrienden Frank en Mary voor het eerst ontmoette.

Momenteel wordt deze rol op Broadway gespeeld door Daniel Radcliffe, eerder speelde o.a. Lin-Manuel Miranda en Raúl Esparza deze rol.

 

Mary (V)
Mezzo (G3-Gb5), 25-50 jaar. Een aan alcohol verslaafde theatercriticus van middelbare leeftijd. Haar verhaal begint echter als een sympathieke twintiger en schrijfster die in New York woont met haar beste vrienden Frank en Charley. Sarcastische, bittere vrouw die ook veel humor heeft en haar leven lang in het geheim verliefd is op Frank en moet toekijken hoe Frank steeds opnieuw niet voor haar kiest.

 

Beth (V)

Mezzo (A3-G5), 20-45 jaar. Naïef en onzeker plattelands meisje en beginnend musicalactrice die uiteindelijk de moeder wordt van Frank’s kind. Haar speellijn loopt van een hopeloze romanticus aan het begin van haar carrière via de verloving met de man van haar dromen naar een radeloze, enigszins verlopen huisvrouw die in scheiding ligt.

 

Gussie (V)
Mezzo (G3-C5), 25-55 jaar. Flamboyante, self-made musicalactrice. Het verhaal eindigt aan het einde van haar relatie met Frank, maar gedurende de show zien we haar hopeloos verliefd worden op Frank. Ze is zelfzuchtig en een ster in het verleiden van zowel het publiek als de mannen waar ze haar oog op laat vallen. Charley en Mary waarschuwen Frank en Beth voor Gussie, maar niks houdt Gussie tegen.

 

Joe Josephson (M)
Bariton (A2-F#4), 35-60 jaar. Succesvol maar opschepperige Broadway producent en echtgenoot van Gussie. Hij “ontdekt” Frank en Charley en produceert hun musicals. Later wordt hij verlaten door Gussie en verwordt hij tot een meelijwekkend figuur en verliest zijn succes en geld.

 

Meg (V)

Sopraan (D4-Gb5), 18-25 jaar. Jong filmsterretje die net haar eerste grote filmrol heeft gespeeld. Ze heeft veel uitstraling, is naïef en ambitieus. Aan het begin v/d voorstelling is ze Frank’s nieuwste liefde (terwijl hij eigenlijk nog met Gussie getrouwd is, doen ze toch weinig moeite hun affaire te verbergen). Ze bewondert Mary in eerste instantie maar Mary moet niks van haar hebben. (10 jaar geleden gespeeld door Zizi Strallen (Mary Poppins op West-End).

 

Franky Jr. (M/V/X)

6 á 8 jaar. Het lieve kind van Frank en Beth, waar Mary en Charley dol op zijn.

Met korte solozang. Kan zowel door een jongen als meisje worden gespeeld.

 

KT (M/V/X)

Bariton/Mezzo, 20-50 jaar. Charmant, professioneel en slim. Start als journalist, wordt later TV host en de PR adviseur van Frank.

 

Tyler (M/V/X)

Tenor/Alt, 20-50 jaar. Begint als serveerder die zijn/haar/hun nieuwste uitvinding probeert te slijten aan Joe, een mogelijke investeerder. Uiteindelijk is hij/zij/hen een succesvol uitvinder en een vriend van Frank. Tyler neemt Frank mee op een cruise waardoor Gussie de kans krijgt Frank los te weken van zijn vrienden Mary en Charley.

 

Beths moeder (V)

Mezzo, 40-60 jaar. Beth’s moeder is een vrouw vol vooroordelen en ze ziet het helemaal niet zitten dat haar dochter met een beginnend componist gaat trouwen, toch is ze bij de bruiloft.

 

Beths vader (M)

Bariton, 40-60 jaar. Hij komt uit Texas en hoewel hij zijn dochter nooit laat vallen, is hij niet te spreken over haar keuze voor Frank. Zijn traditionele achtergrond maakt dat hij zijn dochter veroordeelt om haar echtscheiding. Hij is een racist. Beth houdt haar zwangerschap geheim voor hem, tot na dat ze getrouwd is met Frank.

 

Scotty (V)

Mezzo, 30-60 jaar. Scotty is de manager, adviseuse en een vriend van Frank. Zij komt pas later in Frank’s leven.

 

Terry (M)

Bariton, 30-60 jaar. 1 van de mensen in de entourage van Frank, werkt voor Paramount en is niet op z’n mondje gevallen. 

 

Jerome (M)

Bariton. Advocaat van Frank en lid van zijn entourage. Hij staat Frank bij tijdens zijn scheiding en in zijn carrière en is te gast op Frank’s vele feestjes.

 

Ru (M)

Tenor, Ru is een scriptschrijver aan het begin van zijn carrière die advies vraagt aan Frank. Ook vraagt hij Gussie of ze zijn script wil lezen en de hoofdrol in zijn film wil spelen. Gussie wuift zijn verzoek weg. Het is Franks nieuwe vriendin Meg die de rol krijgt en het lanceert haar carrière.

 

Judy (V)

Nieuwslezeres. Hoe gruwelijk het nieuws ook is, ze blijf glimlachen. 

 

Tom (M)

Nieuwslezer, een man met een tandpasta glimlach.

 

Evelyn (V)

Bescheiden, maar luidruchtige echtgenote van Charley.

 

Ensemble  (M/V/X)

Ieder castlid speelt een personage met solozang en spreektekst. Onze cast zal bestaan uit 15 castleden. Waarbij (op 5 personages na) alle spelers meerdere rollen uit bovenstaande lijst zullen bezetten. Naast bovenstaande rollen, spelen ze o.a. de rollen van visagist, pianist, fotograaf, serveerster, auditant, pastoor, feestgangers, pers, mensen in de filmindustrie en theaterbezoekers.

 

 

 

Praktisch

Voorstellingen: 7/8/9 juni 2024

Repetities: februari t/m juni op zondag. De repetities lopen van midden februari tot begin juni, dat betekent dat er in een flink tempo gerepeteerd moet worden. We verwachten dan ook een grote inzet (b.v. tekst gekend voor repetitie), discipline en zelfstandigheid van de spelers.
Auditiedata: zaterdag 13, zondagmiddag 14, zaterdag 20, zondagmiddag 21 januari 2024. Schrijf je hier in voor de audities.
Neem bij vragen contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We spelen de voorstelling met een live orkest en de musical is voor het grootste deel doorgecomponeerd (in dit geval betekent dit dat heel veel teksten worden gezongen ipv gesproken).

 

Aanmelden
Meld je uiterlijk 9 december hier aan.

Bij Greg & Baud Productions zijn wij altijd opzoek naar nieuw talent. Houd jij van dansen, zingen en/of acteren? Ben je een echt podiumdier of heb je er altijd al van gedroomd om te stralen op het toneel? Dan zijn wij opzoek naar jou. Bij Greg & Baud Productions is iedereen welkom bij de audities. Ervaring is geen vereiste. Op dit moment zijn er geen audities, houdt onze website in de gaten voor de komende audities.

Op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze mailinglijst of wordt lid van onze Facebookpagina Greg & Baud Audities. Op deze pagina plaatsen wij al onze auditieoproepen.

 

 

  • LittleShop Zonnedauw-732.jpg
  • LittleShop vetblad-751.jpg
  • BloodBrothers-957.jpg
  • Addams-2236.jpg
  • Zanna Glitter-416.jpg
  • McKenna-4.jpg
  • FirstDate-401.jpg