Ben jij klaar om een betoverende reis te maken? Wil je deel uitmaken van een prachtige productie vol drama, liefde en avontuur? Dan is dit jouw kans om deel te worden van de magie van Anastasia! Wij zijn op zoek naar getalenteerde castleden voor onze aankomende productie van Anastasia.

 

Over het verhaal

Anastasia vertelt het verhaal van de jonge Anastasia Romanov, die haar geheugen verliest na de Russische Revolutie. Jaren later gaat ze op zoek naar wie ze is en waar ze vandaan komt. Op de hielen gezeten door de meedogenloze Sovjet officier Gleb, ontmoet Anya de twee zwendelaars Dmitri en Vlad, en vlucht ze met hen naar Parijs om daar de Keizerin-moeder te kunnen ontmoeten. Terwijl iedereen om haar heen een dubbele agenda blijkt te hebben, is er maar één echte vraag: Is Anya werkelijk de verloren Romanov dochter Anastasia, of niet?

 

Repetities

Er is een kick-off repetitieweekend op 6 en 7 juli. De reguliere repetities vinden plaats op de maandag- en donderdagavond en starten vanaf 16 september. Er zijn tevens repetitieweekenden gepland op 5 en 6 oktober en 9 en 10 november. De exacte invulling van deze repetitieweekenden volgt en de aanwezigheid van de volledige cast zal niet altijd nodig zijn.

 

Voorstellingen

De generale repetitie en voorstellingen vinden plaats in de periode van 20 december t/m 5 januari. Er zijn hierbij geen voorstellingen op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

 

Rollen

Anastasia Romanov

Anya is dapper, vurig, geestig en vooral vastberaden. Zonder herinnering aan het leven vóór de leeftijd van zeventien jaar, en na de verschrikkingen van de Russische Revolutie, springt Anya op van harde geluiden en wantrouwt ze vreemden. Het enige wat ze nog weet is dat haar familie in Parijs kan zijn. Anya heeft een sterke wil en is vastberaden haar familie en verleden terug te vinden.

ZANG: Sopraan met belt-bereik. Vocaal bereik: A3-Eb4.

 

Dmitri

Dmitri is een boef met een hart van goud. Een kind van de straat die is opgegroeid tot een ware oplichter. Met zijn doel uit armoede te komen is hij zeker niet te beroerd om te liegen, bedriegen en te stelen. Tenminste, tot hij Anya ontmoet. Wat begint als een simpel listig plan, verandert in het avontuur van zijn leven. Daarentegen dwingt dit avontuur Dmitri naar zichzelf te kijken en leert hij nieuwe lessen over zichzelf, vriendschap en liefde. 

ZANG: Tenor. Vocaal bereik: A2-A4.

 

Keizerin-moeder Marie Feodorovna

Marie is de grootmoeder van Anastasia. Tijdens de Russische Revolutie is ze alles verloren wat ze lief had en gevlucht naar Parijs. Ook daar kan ze zich niet losmaken van het verleden. In de zoektocht naar haar geliefde kleindochter Anastasia die mogelijk nog zou leven, ontmoet ze vele bedriegers die zich als Anastasia voordoen. Ze is ijzig, trots en een intimiderende vrouw. Een echte dame van adel wier ieders aandacht trekt als ze ergens binnenloopt. Maar ze is ook slim, helder van geest en liefdevol naar haar naasten.

ZANG: Alt. Vocaal bereik: F3-Bb4.

 

Gleb Vaganov

Gleb is de slechterik van de voorstelling, al is hij geen slecht persoon. Hij gelooft volledig in de Communistische idealen die hij volgt. Loyaal, eerlijk, en hardwerkend heeft hij alle potentie om een held te zijn (en hij vindt zichzelf ook de held van zijn eigen verhaal). Gleb’s verliefdheid (en borderline-obsessie) op Anya leidt tot interne strijd met het idee om je plicht te doen versus doen wat juist is.

ZANG: Baritenor. Vocaal bereik: A2-Gb4.

 

Vlad Popov

Vlad is Dmitri’s partner in crime en rolmodel. Voor de revolutie leefde hij als fraudeur en deed zich voor als graaf. Vlad is dramatisch, sluw maar ook zachtaardig en een softie in hart en nieren. Hoewel hij, net als Dmitri, niet bang is van wat liegen of bedriegen, geeft hij veel om zijn dierbaren en is hij een zachtaardige man.

ZANG: Baritenor. Vocaal bereik: A2-F4.

 

Lily

Lily is de hofdame van de keizerin-moeder. Al sinds de start van de revolutie staat ze aan de zijde van de keizerin-moeder. Lily is slim, plichtsgetrouw en vooral gezellig gezelschap. Ze leeft haar leven in ballingschap vooral met veel humor en joie de vivre. 

ZANG: Mezzo. Vocaal bereik: G3-C5

 

Ensemble

Diverse rollen zoals Tsaar Nicholas II, Tsarina Alexandra, Alexei Romanov, Olga Romanov, Tatiana Romanov, Maria Romanov, Count Leopold, Marfa, Paulina, Dunya, Count Ipolitov, Gorlinskly, Sergei, Count Gregory, Countess Gregory.

 

Diverse ensemble rollen als bevolking, bedienden, officieren, soldaten, verslaggevers, aristocraten en dansers. Veel van deze rollen hebben individuele momenten in zang, dans of spel.

 

Audities

Aanmelden kan via DEZE LINK.

 

Data: donderdagavond 23 mei, woensdagavond 29 mei, vrijdagavond 31 mei en callbacks 2 juni.

 

Locatie: De Horizon; Mendelssohnrode 2, 2717 CR Zoetermeer

 

De auditie zal bestaan uit een zang- en dans auditie. Na aanmelding zal een mail met verdere toelichting op de inhoud van de audities worden gestuurd.

 

Spelersbijdrage

Er wordt een spelersbijdrage gevraagd van € 125,-.

 

Met vriendelijke groet,

 

Het artistiek team

Anne, Sophia, Jochem, Joske en Chris.

Twee broers dragen in hun DNA een duister geheim met zich mee, maar gaan hier allebei anders mee om... De rechtvaardige maar strenge Abel van den Heuvel verzwijgt zijn geheim en houdt als officier van Justitie zijn geweten schoon. Zijn broer Chris probeert zijn duistere gevoelens juist een plek te geven in het ziekenhuis, waar hij dagelijks levens probeert te redden.

 

Ze hebben gezworen nooit iemand te vertellen over het geheim en hun duistere gevoelens, maar alles verandert wanneer hun kinderen een grove fout begaan. Abel en Chris zijn het eens dat er snel moet worden gehandeld, maar niet over op welke wijze. Lukt het de broers om hun geweten rein te houden én hun gezin te beschermen? Ze bevinden zich tegenover elkaar, een groot geheim, én hun partners. Chris’ vrouw Julia lijkt zijn duistere kant te omarmen en de nieuwe vriendin van Abel, Zoë, lijkt haar eigen duistere gedachten te hebben.

 

Hoe ver wil je gaan om je kind te beschermen?

Rollenverdeling:

 

Abel (Man, 35 – 50)

Formeel, deftig en zakelijk. Ietwat koud. Abel is de vader van dochter Engel en de partner van Zoë.  Zijn ex-vrouw is uit beeld. Abel is officier van Justitie en heeft een sterk moreel gevoel waar niet aan gemorreld kan worden. Voor niets of niemand mag een uitzondering worden gemaakt.

 

Chris (Man, 30 – 50)

Chris is rustig en nadenkend. Hij weegt zijn woorden zorgvuldig af en treedt niet graag op de voorgrond. Hij heeft moeite met zijn broer Abel, maar kan zijn troost vinden in Julia, zijn partner. Samen hebben zij een zoon. Chris is zich erg bewust van zijn eigen demonen en vecht daar dagelijks mee.

 

Zoë (Vrouw, 25 – 45)

Zoë is een harde zakenvrouw die enorm charmant kan overkomen. Wanneer ze bloed ruikt, hapt ze toe. Innemend, lieflijk en met een brede glimlach: dit ijskonijn heeft Abel volledig waar ze hem wil hebben. Zoë trekt enorm graag op met de dochter van Abel, Engel. Voor het geld heeft ze Abel niet nodig. Wat ze dan wel in hem ziet, blijft onduidelijk.

 

Julia (Vrouw, 30 – 50)

Julia is het meest kleurrijke persoon binnen dit verhaal. Zachtaardig en wat meer op de achtergrond probeert zij het moederschap, haar huwelijk en haar gezin te beschermen. Koste wat het kost. Ze is nieuwgierig en innemend, weet meer dan dat ze doet laten vermoeden en houdt zielsveel van Chris. Ook (of juist) van zijn duistere kant.

 

Daphne (vrouw, 20 – 35)

Daphne is de secretaresse van Abel en probeert zijn dag-tot-dag zo goed mogelijk te organiseren. Ze is bescheiden, leergierig en betrokken, maar heeft ook een scherpe geest en is ietwat te nieuwsgierig. Wanneer ze achter een geheim van Abel komt, wordt haar (en zijn) loyaliteit op de proef gesteld.

 

De repetities starten op 27 mei en zijn op maandagavond tussen 19.30 en 22.30 uur.

De voorstellingen zijn 2 en 3 november en 9 en 10 november.

Generale 1 november.

Wil je je opgeven  voor de auditie op 18 of 19 mei 2024 in de middag stuur dan een mailtje met curriculum naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Stuur je theater-cv mee.

Bij Greg & Baud Productions zijn wij altijd opzoek naar nieuw talent. Houd jij van dansen, zingen en/of acteren? Ben je een echt podiumdier of heb je er altijd al van gedroomd om te stralen op het toneel? Dan zijn wij opzoek naar jou. Bij Greg & Baud Productions is iedereen welkom bij de audities. Ervaring is geen vereiste. Op dit moment zijn er geen audities, houdt onze website in de gaten voor de komende audities.

Op de hoogte blijven?
Meld je dan hier aan voor onze mailinglijst of wordt lid van onze Facebookpagina Greg & Baud Audities. Op deze pagina plaatsen wij al onze auditieoproepen.

 

 

  • Calendar Girls-1038.jpg
  • McKenna-4.jpg
  • Bonnie&Clyde cast B-1392.jpg
  • Generale Rock-484.jpg
  • Scrooge Rendier-890.jpg
  • Addams-40.jpg
  • ScroogeSneeuwpop-829.jpg