Greg & Baud  presenteert in de regie van Nell Tazelaar en Gerard Zijlstra  “ De keuze van McKenna “.

Zaterdag 15 april om 20.00 uur en zondag 16 april om 20.00 uur zijn er voorstellingen te zien in  Franx aan de Vlamingstraat 1 in Zoetermeer. Naast de voorstelling is er een kunstproject van Remco Koers ( fotograaf ).

In Nederland zijn er 800.000 mensen die zorgen voor iemand met dementie. Voor veel mensen een herkenbaar ziektebeeld, wat in familie- vriendenkringen voorkomt. 

Wij vinden het daarom erg belangrijk om hier een theaterstuk over te maken. 

 

Mevrouw McKenna ( Laura Hehenkamp )wordt enigszins verward thuisgebracht. Door de reactie van haar familie en haar eigen gevoel daarover komt zij in een gesprek met haar vriendin (Debby Korte ) tot het besluit dat zij haar familie niet tot last wil zijn. De reacties van haar zoon ( Jeroen van Grunsven ) , haar schoondochter ( Froukje van der Vlist ) , haar kleinzoon ( Matthijs Hensen ) en haar kleindochter ( Daphne van der Geest ) brengen haar niet op andere gedachten. Zij wil er met kerst niet meer zijn.  Ze regelt met een uitvaartbegeleider ( Rob Keijzers ) wat er geregeld moet worden.

Wat gebeurt er met de gezinsleden, hoe staan zij in deze keuze van McKenna ?

Hoe zou u reageren op zo’n mededeling ?

 

Kaarten kosten 10 euro waarvan 2,50 naar Alzheimer Nederland gaat.

Boeken via deze site bij tickets

Plaats Vlamingstraat 1  2712 BZ

 

 

 

Remco Koers is een Freelance fotojournalist uit Zoetermeer. 

Met dit fotografie kunstproject wordt de bezoeker op een intieme wijze meegenomen naar een levensverhaal over de laatste levensjaren van Guusje, een vrouw die lijdt aan de ziekte Alzheimer, vergezeld door haar zorgzame zoon Tarek. Het verhaal begint wanneer de diagnose van Alzheimer al is gesteld, Guusje woont op dat moment nog zelfstandig in haar eigen woning in Alphen aan den Rijn. Al snel blijkt dat de ziekte steeds meer grip begint te krijgen op het algehele functioneren van Guusje waardoor het zelfstandig wonen erg beperkt wordt. Tarek krijgt noodgedwongen steeds meer de rol van Mantelzorger toebedeeld, totdat het onvermijdelijke moment zich aandient, Guusje moet worden opgenomen in verzorgingstehuis de Herbergier in Zoetermeer. Met de juiste en intensieve zorg kan Guusje haar laatste fase van het leven tegemoet treden, met Tarek en de hondjes Suus en Bob dagelijks aan haar zijde.   

In dit kunstproject wordt fotografie gecombineerd met ingesproken verhalen van Tarek; over zijn leven, de liefdevolle relatie met zijn moeder en de impact van Alzheimer.