“Zo plots dat de eerste klap kwam, zo plots ging het niet meer weg” 

 

Huiselijk geweld is nog vaak een taboe in onze samenleving. Iedereen weet dat het bestaat, maar er wordt te weinig over gesproken. Daarbij wordt trauma te vaak niet herkend en bestaat er onwetendheid over dit onderwerp. En dat willen wij veranderen door een kijkje te geven achter deuren, die normaal gesloten blijven! 

 

Ben jij klaar om de stilte te doorbreken?  

 

Het verhaal 

In deze voorstelling maak je kennis met Taboe; een vrolijke jonge vrouw, met een fijne baan en lieve vrienden om haar heen. Maar de buitenkant kan bedriegen. Je krijgt een kijkje achter haar voordeur waar je van ongeveer haar 7e tot 25e levensjaar een beeld krijgt van haar leefomstandigheden en problemen door huiselijk geweld en complex trauma.  

 

We nemen het publiek mee in de ingrijpende gebeurtenissen die Taboe mee heeft gemaakt en het gezin waar zij in opgroeit. Het kantelpunt in de voorstelling is het besluit wat Taboe neemt om uit de heftige situatie te stappen en voor zichzelf te kiezen. We zien het pad wat Taboe bewandelt om haar trauma’s te verwerken tijdens haar therapiesessies en krijgen door informatieve scènes door de voorstelling heen extra informatie over trauma en hoe je hier mee om kan gaan. 

 

Het is tijd om te stoppen met wegkijken. 

Niet om te shockeren, maar om te begrijpen.  

 

Een donatie van € 2,50 per verkocht kaartje aan Het Vergeten Kind 

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het doel is dat al deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Zodat ze hun eigen plek vinden in de maatschappij. 

 

Hoe doen ze dat? 

Het vergeten kind ontwikkelt impactvolle kinderprogramma’s die ervoor zorgen dat kinderen uit deze doelgroep niet vergeten worden. Ze bieden deze kinderen een mooi moment en een positieve ervaring waarin ze ‘gewoon’ kind kunnen zijn. Op die manier kunnen angst en zorgen plaatsmaken voor plezier maken, vriendschappen sluiten, positieve herinneringen creëren en hebben zij het gevoel dat ze kunnen meedoen. 

 

Daarnaast richt het vergeten kind ook op het duurzaam en structureel verbeteren van de situatie van kwetsbare kinderen in ons land. Dit doen ze door middel van programma’s en projecten die bijdragen aan een stabiel en veilig thuis voor kinderen in de doelgroep. Het liefst in hun eigen gezin. Verder jagen ze de overheid en jeugdzorgaanbieders aan om het belang van kinderen centraal te stellen in het beleid en de uitvoering ervan. Op die manier verbetert de kwaliteit van de zorg en hulp voor kinderen. Daarnaast laten zij waar mogelijk zien hoe de zorg georganiseerd kan worden met meer stabiliteit en aandacht voor kinderen. 

 

Want geen kind hoort er alleen voor te staan.  

 

Club Entree 

De toekomstige wijk Entree verbindt het gebied van de Mandelabrug met de binnenstad van Zoetermeer. Op dit moment is de bouw nog niet begonnen, maar de zichtbaarheid van de nieuwe stadswijk wordt al goed opgeschud met Club Entree. De plek om alvast samen te komen en verbindingen te maken; tussen nieuwe bewoners, buren, initiatiefnemers, maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers.  

 

Wij zijn als Greg & Baud trots op deze samenwerking en mogen na het succes van onze voorstelling De verjaardag van Eva in Club Entree vorig seizoen, voor de tweede keer een maatschappelijk stuk ten gehore gaan brengen op deze mooie locatie. 

 

Club Entree

Boerhaavelaan 33

2713 HA Zoetermeer