Het is 1953. Maria, een jonge vrouw uit Vlissingen, raakt onverwachts zwanger van haar vriend Pieter. Pieter kan de verantwoordelijkheid niet aan en vlucht van Maria en zijn kind. Daarbij wordt Maria's zwangerschap niet getolereerd door haar familie en dorpsgenoten. Maria en haar zoon Ernst staan er alleen voor..

In de nacht van 31 januari 1953 raast er een heftige storm over Nederland; dijken breken door en Vlissingen komt onder water te staan. Maria wordt gered door Willem, een moedige landmacht sergeant die haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brengt. Wanneer Maria bijkomt, komt ze erachter dat Ernst niet bij haar is. Maria is ontroostbaar en doet er alles aan om haar kind te vinden. Ondanks alle gevaren staat Willem aan haar zijde. Maar zal de baby deze ramp overleefd hebben?

Moed is een verhaal over verlies, liefde, vriendschap en verraad. Wat doe je als je alles dreigt te verliezen? Kies je voor jezelf of voor de anderen? Wie neemt de verantwoordelijkheid in een tijd van strijd?