Greg & Baud Productions presenteert ‘Augustus: Oklahoma’

Een hartverscheurend en hilarisch portret van een familie op drift.

 

Voor deze avondvullende voorstelling brengt regisseur Michael de Vriend een bijzondere acteursensemble bijeen: Laura Hehenkamp, Rob Keijzers, Myra Vervaart, Jeroen van Grunsven, Daphne van der Geest, Karin Louwers, Mavis de Zeeuw, Jeroen Balk, Adty Rees, Rob de Wit, Kevin Kouwenhoven en Isabella Wijsman. ‘Augustus: Oklahoma’ is op 24, 25 september en 1 oktober exclusief te zien in het Kwadrant Theater Zoetermeer. 

 

In ‘Augustus: Oklahoma’ maakt het publiek kennis met drie generaties van de familie Weston. Een op het eerste gezicht succesvolle familie. Maar schijn bedriegt. Wegens familieomstandigheden keren de drie zussen Weston met hun partners terug naar hun ouderlijk huis op het platteland van Oklahoma. Daar lopen de spanningen hoog op, niet in de laatste plaats dankzij de spijkerharde commentaren van hun manipulatieve, aan pijnstillers verslaafde moeder. Al snel blijkt dat deze keer geen jeugdtrauma onberoerd blijft en geen familiegeheim meer veilig is. Niemand ontsnapt aan de wurgende greep van de moederliefde. ‘Augustus: Oklahoma’ is een ruim vier uur durende theaterbelevenis – met twee pauzes – waarin klassiek toneel en soap op meesterlijke wijze samenkomen.

 

Een echt ensemblestuk

De Amerikaanse auteur Tracy Letts (1965) schreef met ‘Augustus: Oklahoma’ (oorspronkelijke titel ‘August: Osage County’) een groots opgezet familiedrama in de rijke Amerikaanse theatertraditie van schrijvers als Eugene O’Neill, Tennessee Williams, Sam Shepard en Edward Albee. Zes maanden na de première in Chicago stond het stuk al op Broadway, gevolgd door opvoeringen in onder meer Londen, Wenen en Melbourne. Letts’ stukken worden voortgestuwd door meeslepende verhaallijnen, die het publiek beetgrijpen om niet meer los te laten. Bijzonder aan ‘Augustus: Oklahoma’ is dat zelfs de minst omvangrijke rol nog gedetailleerd is uitgewerkt. Dat maakt het tot een echt ensemblestuk, waarin alle acteurs kans krijgen om te schitteren. In 2008 werd ‘Augustus: Oklahoma’ bekroond met de belangrijkste Amerikaanse toneelschrijfprijzen, de Pulitzer Prize en de Tony Award. En in 2013 werd het stuk succesvol verfilmd met o.a. Meryl Streep, Julia Roberts en Ewan McGregor.

 

24, 25 september en 1 oktober te zien in het Kwadrant Theater Zoetermeer. LET OP: aanvang 19.00 uur.

Kaartverkoop via greg-baud.nl/tickets

 

Spel: Laura Hehenkamp, Rob Keijzers, Myra Vervaart, Jeroen van Grunsven, Daphne van der Geest, Karin Louwers, Mavis de Zeeuw, Jeroen Balk, Adty Rees, Rob de Wit, Kevin Kouwenhoven, Isabella Wijsman | Regie: Michael de Vriend | Dramaturgie: Daan Valkhof | Tekst: Tracy Letts | Vertaling: Ger Apeldoorn, Pieter Athmer | Decor: Robbert Weinen | Licht: Fabian Fisniku | Technische supervisie: Barry van Oosten | Producent: Gerard Zijlstra