WIJ VIEREN THEATER, WIJ VIEREN GREG & BAUD PRODUCTIONS!

In augustus 2020 vond het 4x4 festival plaats! Het was een groot succes. 4x4 was een theaterfestival waarbij 16 makers, 16 voorstellingen presenteren in 16 verschillende ruimtes van de MAVO Zoetermeer. Een intieme sfeer, uitstekende kwaliteit in combinatie met de magie van het theater. Een festival voor iedereen die wil vieren dat we weer theater mogen maken, dat we weer mogen genieten en dat we weer samen mogen komen.

 

 

 

Programma

 

Er zijn heel veel verschillende voorstellingen te bezoeken tijdens ons 4x4 theaterfestival! Hieronder staan er een aantal van benoemd.

 

Greg & Baud Productions museum

In het Greg & Baud Productions museum (her)beleef je oude herinneringen. Door allerlei kenmerkende kledingstukken, accessoires en filmbeelden te bekijken, reis je terug in de tijd. We hebben inmiddels zoveel verschillende voorstellingen gespeeld in de afgelopen jaren. Daarom wensen we je veel plezier met het rondkijken tussen alle spullen.

 

Het is over begonnen

Deze voorstelling toont een tweeluik van ‘Het is over’ (Heerlijk duurt het langst) en ‘Het is begonnen’ (Yentl en de Boer). Als bezoeker treed je in de gedachten van vier personages. Door middel van dans en zang krijg je als bezoeker het verhaal vanuit twee perspectieven te zien. De relatie tussen de personages is begonnen als een droom, maar de realiteit slaat in….

 

Feest tussen de lakens

Je waant je in een ruimte waar de voorstelling zich afspeelt, namelijk op ‘’een bed’’. De gehele kamer is omringd met lakens. De twee acteurs nemen bekende duo’s als voorbeeld. Met liedjes en sketches zullen zij het publiek vermaken.

 

Druk

Deze voorstelling vertelt het verhaal van een 18-jarige leerling, genaamd Justin Laboy. Hij bereidt zich voor om Cum Laude te slagen. Hij kon zijn geluk niet op toen de mooie Naomi zijn nieuwe klasgenoot bleek te zijn. Weet de goedgelovige Justin zich staande te houden of bezwijkt hij onder de druk van Naomi?

 

Mens

Er wordt altijd gezegd dat liefde van binnen komt, maar is dat wel zo? Op een komische wijze wordt er in deze voorstelling duidelijk dat niet alles om iemand zijn persoonlijkheid gaat. Heel veel mensen kijken alleen oppervlakkig naar het uiterlijk. Sketches en zelfgeschreven liedjes laten je dit inzien.

 

Echte ADHD’ers rennen niet?

Bijna iedereen heeft wel een vooroordeel over ADHD’ers. De acteur in deze voorstelling kan als echte ADHD’er, zeggen dat dit niet het geval is. In de vorm van kleinkunst neemt hij je mee in zijn verhaal. Hij vertelt er zijn eigen kijk op en probeert de misvattingen uit de wereld te helpen.

 

Water Closet in Concert

Wie had ooit bedacht dat die een voorstelling zou bezoeken bij de wc’s? Drie acteurs zullen je doen verrassen op deze bijzondere locatie. Ze hebben het over onderwerpen die iedereen wel bekend voorkomen. De liedjes die ze zingen gaan namelijk over wc’s, dates, huilen, zwanger worden en nog meer!

 

CHEF

Lekker eten tijdens een voorstelling, dat is toch een top combinatie? Dat dachten  vier actrices. Tijdens het zingen bereiden maken ze kleine amuses voor het publiek. En ja, die mag jij lekker opeten;)

 

Vergeet ik mij niet

Deze voorstelling gaat over een relatie tussen moeder en dochter. De moeder lijdt aan de ziekte Alzheimer. Twee actrices nemen je door middel van verschillende dansen mee in het verhaal. De pijnlijke, maar ook de mooie kanten van Alzheimer worden hier belicht.

 

KIES!

Verbaal en fysiek huiselijk geweld dat staat hier centraal. Welke keuzes heb je en welke durf je te nemen? Kies je voor vrijheid of blijf je gebonden? Wat ga je doen?

 

Check Sara, Choose Sara


Sara Berry is een populaire bitch. Je kent ze wel, die meiden die over lijken gaan om te bereiken wat ze willen. In deze muziektheatervoorstelling maak je kennis met Sara. Sara heeft één doel: prom queen worden.

 

Dag in het leven

We kijken 24 uur mee in het leven van... We gaan door de avond naar de nacht en door de ochtend naar de middag. S'avonds wordt het donker en gaan we dus door moeilijke dingen heen die ons vervolgens bezig houden in de nacht. S'ochtends kunnen we de lichtpuntjes weer zien, die in de middag transformeren tot een gouden omlijsting. 

 

De kunst van het... 

Sommige alledaagse dingen in het leven zijn nog best een hele kunst. De kunst van het weglaten, of juist dingen loslaten. Of overdrijven, dat is ook een vak apart. Lianne de Haan zingt onder begeleiding van pianist Merijn Wouda vier zelfgeschreven, korte nummers over herkenbare situaties en gevoelens, in een stijl vergelijkbaar met kleinkunst.

 

Druppel in de oceaan

Een muzikaal onderzoek van vier jonge vrouwen. Vrouwen die opzoek zijn naar antwoorden. Antwoorden op vragen. Vragen die nog verzonnen moeten worden.

 

Men Make Terrible Pigs 

Circe, de godin van de magie. Een feministisch icoon. Een verhaal over liefde, spiritualiteit, seksualiteit en macht.
Laat je meeslepen in een muzikale hervertelling van deze Griekse mythe.

 

Buitenprogramma

Tussen de voorstellingen door even ontspannen? Kom buiten genieten van heerlijke muziek en een lekker drankje. Verschillende bandjes brengen het echte festivalgevoel. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten!