De keuze van McKenna

Wat als je merkt dat je begint te dementeren en je niet zo verder wilt
Selecteer voorstelling
Met verzending E-mail voor   €  0,00
Verkoopprijs:   €  10,00
Kies een variant
Beschrijving

De repetities voor ‘De keuze van McKenna’ zijn begonnen! Een voorstelling die in het teken staat van Dementie. Wat als je merkt dat je begint te dementeren en daardoor besluit dat je niet langer wil leven?

In Nederland zijn er 800.000 mensen die zorgen voor iemand met dementie. Voor veel mensen een herkenbaar ziektebeeld, wat in familie- vriendenkringen voorkomt. 

Wij vinden het daarom erg belangrijk om hier een theaterstuk over te maken. 

De kaartverkoop is geopend! Ben je erbij?

 

Remco Koers is een Freelance fotojournalist uit Zoetermeer. Zijn voorliefde voor fotografie begon rond zijn 25ste levensjaar. Na een jaar gestudeerd te hebben aan de Fotoacademie in 2016 was het tijd om stage te lopen op de fotoredactie van NRC Handelsblad. Tijdens zijn algehele ontdekkingsreis raakte Remco steeds meer geïnteresseerd in journalistieke en documentaire fotografie en zodoende werkt Remco momenteel onder andere voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en werkt daarnaast aan zijn eigen fotoprojecten, vaak met een sociaal en maatschappelijk thema.  

Met dit fotografie kunstproject wordt de bezoeker op een intieme wijze meegenomen naar een levensverhaal over de laatste levensjaren van Guusje, een vrouw die lijdt aan de ziekte Alzheimer, vergezeld door haar zorgzame zoon Tarek. Het verhaal begint wanneer de diagnose van Alzheimer al is gesteld, Guusje woont op dat moment nog zelfstandig in haar eigen woning in Alphen aan den Rijn. Al snel blijkt dat de ziekte steeds meer grip begint te krijgen op het algehele functioneren van Guusje waardoor het zelfstandig wonen erg beperkt wordt. Tarek krijgt noodgedwongen steeds meer de rol van Mantelzorger toebedeeld, totdat het onvermijdelijke moment zich aandient, Guusje moet worden opgenomen in verzorgingstehuis de Herbergier in Zoetermeer. Met de juiste en intensieve zorg kan Guusje haar laatste fase van het leven tegemoet treden, met Tarek en de hondjes Suus en Bob dagelijks aan haar zijde.   

In dit kunstproject wordt fotografie gecombineerd met ingesproken verhalen van Tarek; over zijn leven, de liefdevolle relatie met zijn moeder en de impact van Alzheimer. 

 

Kaarten kosten 10 euro waarvan 2,50 naar Alzheimer gaat.

Locatie: Franx

Vlamingstraat 1 

2712BZ

Zoetermeer

  • 4x4 festival-530.jpg
  • Generale Roll-1583-2.jpg
  • FirstDate-401.jpg
  • LittleShop Zonnedauw-1469.jpg
  • Generale Roll-192.jpg
  • Generale shrek Far Far Away-672.jpg
  • FirstDate-153.jpg