Na haar propedeuse te hebben behaald is ze overgestapt naar een studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden.

Tijdens deze studie is ze blijven dansen bij onder andere de Amsterdam Dance Centre, Pineapple Dancestudios in Londen en het Broadway Dance Centre in New York.

 

Lesgeven doet Esmée al sinds haar 14e jaar en op diverse plaatsen, onder andere het Koorenhuis, Natya en Greg en Baud Zoetermeer. Bij Greg en Baud heeft Esmée, vaak samen met Lieanne, diverse choreografieën gemaakt en de regie gedaan van diverse producties. Esmée leidt de wedstrijdgroep DeLuxe die meedoet aan het Nederlands kampioenschap Jazzdans en optredens in de regio verzorgd.

Lieanne Kamphuis

 

Lieanne is met dansen begonnen bij Pro Patria Zoetermeer. Hier volgde zij vanaf haar 4e jaar jazzballet. Na een paar jaar zocht ze verbreding en volgde ze Streetdance en Stijldansen bij andere verenigingen in Zoetermeer.

Na de middelbare school is Lieanne eerst de opleiding tot Onderwijsassistent niveau 4 gaan volgen. Na deze opleiding ging ze naar de Willem de Kooning Academie om hier een HBO opleiding Docent Beeldende Kunst en ormgeving te volgen.

Tijdens deze opleidingen maakte zij ook een overstap binnen Pro Patria naar Dansgroep DeLuxe. Hierdoor werd duidelijk dat dansen was wat ze wilde doen. Na haar propedeuse op de Willem de Kooning Academie, stopte zij met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. In Maart 2012 deed Lieanne auditie bij de Utrechtse Dansacademie niveau 4 en in september begon ze de Dansopleiding. Ze volgde hier een verkort traject en na 2 jaar bij de Utrechtse Dansacademie, studeerde ze af.

De liefde voor het lesgeven is bij Lieanne begonnen op haar 10e jaar. Ze begon met het assisteren bij kinderlessen en later ook bij selectiegroepen. Lesgeven doet ze al sinds haar 15e jaar. Naast haar eigen groepen geeft ze ook les aan andere doelgroepen. Bijvoorbeeld clinics op middelbare scholen, workshops, buitenschoolse activiteiten en kinderfeestjes. Bij Greg en Baud heeft Lieanne, samen met Esmée, lesgegeven aan groep 3 van het Warm Water Jeugdtheater. Later gaven ze les aan de Topklas. Bij diverse producties van het Warm Water Jeugdtheater verzorgde Lieanne, vaak samen met Esmée, de dans.

Op dit moment maakt Lieanne, samen met Esmée, de choreografieën voor Theatergroep SPOT.

Lieanne leidt op dit moment 3 groepen bij Danstheater Livello. Een recreatiegroep, een selectiegroep en een wedstrijdgroep. De wedstrijdgroep gaat dit jaar weer deelnemen aan de voorrondes van het NK Jazzdance.