Equus

Equus van Peter Shaffer

18, 19 en 20 april in het Kwadrant Theater

De 17-jarige Alan Strang lijkt een gewone staljongen die gek is op paarden. Maar op een nacht steekt hij – totaal onverwacht – zes paarden de ogen uit. Wat drijft hem tot deze gruwelijke daad? Zijn leven lijkt stabiel, met een zorgeloze jeugd en ogenschijnlijk liefdevolle ouders. De alom gerespecteerde psychiater Martin Dysart besluit de zwijgzame, door nachtmerries geteisterde puber te behandelen en wint met veel geduld zijn vertrouwen. Hij wil zijn motieven boven tafel krijgen, hem bevrijden van zijn waanideeën, maar is gefascineerd door de tomeloze fantasie van Alan.

Het is 1953. Maria, een jonge vrouw uit Vlissingen, raakt onverwachts zwanger van haar vriend Pieter. Pieter kan de verantwoordelijkheid niet aan en vlucht van Maria en zijn kind. Daarbij wordt Maria's zwangerschap niet getolereerd door haar familie en dorpsgenoten. Maria en haar zoon Ernst staan er alleen voor..

In de nacht van 31 januari 1953 raast er een heftige storm over Nederland; dijken breken door en Vlissingen komt onder water te staan. Maria wordt gered door Willem, een moedige landmacht sergeant die haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis brengt. Wanneer Maria bijkomt, komt ze erachter dat Ernst niet bij haar is. Maria is ontroostbaar en doet er alles aan om haar kind te vinden. Ondanks alle gevaren staat Willem aan haar zijde. Maar zal de baby deze ramp overleefd hebben?

Moed is een verhaal over verlies, liefde, vriendschap en verraad. Wat doe je als je alles dreigt te verliezen? Kies je voor jezelf of voor de anderen? Wie neemt de verantwoordelijkheid in een tijd van strijd?

Romeo meets Julia

Wees welkom bij Verona's underground
Wie van u allen zou nu niet willen dansen?
Wie zich hier nuffig toont heeft zeker eksterogen!

Romeo meets Julia, een bewerking van Shakespeare's meeste bekende verhaal, opent het theaterseizoen in het Kwadrant Theater. Verona's underground neemt je mee in het eeuwenoude verhaal over de familievete
tussen de Capulets en de Montagues en hoe Romeo aan zijn Julia beweert nooit meer Romeo te willen zijn.

Locatietheater met livemuziek, trouw aan Shakespeare's teksten. Een belevenis op een eigenwijze moderne manier.

De jaarlijkse voorstellingen in het Buytenpark konden dit jaar door gebrek aan subsidies niet door gaan. In plaats daarvan is Romeo meets Julia nu de grote opener van het nieuwe theaterseizoen. Het artistieke team heeft deze kans aangegrepen om van de voorstelling een unieke locatievoorstelling te maken in en om het Kwadrant Theater. Met scènes op meerdere locaties in het theater zal de bezoeker zich gedurende de avond door verschillende zalen
verplaatsen en krijgt daardoor een zeer speciale belevenis voorgeschoteld. Met ondersteuning van de geweldige cast en crew is Romeo meets Julia een spetterende voorstelling, die je meeneemt in de reis van onbereikbare liefde, haat en vriendschap.

Romeo meets Julia knalt het nieuwe theater seizoen in en is te zien van 12 tot en met 22 september 2013 in het Kwadrant Theater te Zoetermeer. 

Waarschuwing:

Bij de voorstelling wordt gemaakt van lichteffecten die mogelijk epileptische aanvallen zouden kunnen veroorzaken.

Gedurende de voorstellingen beweegt het publiek zich lopend door de voorstelling heen.

Ciske de Rat

Krijg toch allemaal de klere!!


Een echte primeur...! Greg & Baud Productions speelt als eerste amateurtheaterproducent in Nederland de familievoorstelling Ciske de Rat - de Musical. Deze succesvoorstelling werd in 2007 geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties en is eind december en begin januari te zien in het Zoetermeerse Kwadrant Theater. Een 41 koppige topcast en een talentvol artistiek team bezorgen u hét familie-avondje uit in de kerstvakantie!


Ciske de Rat - de Musical vertelt het beroemde verhaal van de kleine Ciske, een kwajongen uit de Jordaan van de jaren twintig, en laat zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Beleef het ontroerende verhaal van een kansarme jongen uit Amsterdam: een onbeschofte belhamel, de oproerkraaier van de buurt, maar een joch met een hart van goud...